Om oss

Vi vårdar det gamla hantverket. Med modern utrustning.

Wernersson Snickeri ligger i Östergötland, mitt i natursköna Holaveden mellan Ödeshög och Tranås, ca 15 km från E4:an.

Grunden för vår verksamhet är sedan starten på 1940-talet måttbeställda kundanpassade byggnadssnickerier såsom:

  • Kök
  • Dörrar
  • Fönster
  • Trappor

Idag är kundanpassade kök vår största produkt. Det händer också ofta att en beställning av ett platsbyggt kök leder till önskemål om annan inredning i stil med köksinredningen.

Vår nya CNC-fräs som installerades under 2023, med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, är hjärtat i vår produktion. De flesta av de produkter vi tillverkar passerar någon gång under tillverkningsprocessen denna fräs. Den gör det möjligt att med hög precision tillverka olika delar så att vi bland annat kan erbjuda ett brett urval av profiler till våra köksstommar. CNC-fräsen kombinerat med vår hantverkskänsla är en garanti för den noggrannhet våra produkter kännetecknas av.

EU-logo-jordbruksfonden-farg

Massivträ är ett levande material som kräver hantverksskicklighet

Vi på Wernersson Snickeri tror på kvalitet och traditionellt hantverk. Därför tillverkar vi för det mesta våra produkter i massivt trä. Men vi tror också på vikten att anpassa det vi producerar till nya funktioner utifrån dagens behov. Vi kombinerar därför lång erfarenhet, hantverksskicklighet och ett genuint intresse för det levande materialet med en modern maskinpark för bästa möjliga resultat.

Att vårda ett kulturarv

Vi har inte bara lång erfarenhet utan också ett personligt intresse för att bevara och vårda det som finns inom svensk byggtradition. Vid sidan om våra köksbyggen erbjuder vi även andra snickerier. Vi kan tillverka funktionella fönster och dörrar med en bra isolering samtidigt som vi behåller det gamla vackra utseendet. Läs mer om vad vi erbjuder när det gäller att vårda gamla hus här.

Här är vår historia

I slutet av 1940-talet köpte Verner Gustavsson en snickerilokal där han övertog verksamheten efter Eklunds Snickeri och startade Lövstad Snickerifabrik, som är grunden för det som idag är Wernersson Snickeri AB.

1981 byggdes nya lokaler och verksamheten flyttades 5 km till nuvarande plats. Företaget bytte då namn till Wernerssons Snickeri som idag drivs av tredje generationen Wernersson.

Är du intresserad av att veta mer? Du är hjärtligt välkommen att besöka oss i vår utställning där du kan se prov på våra olika lösningar av kök, fönster, dörrar och annan inredning. Vi kan i lugn och ro sitta ner och komma fram till vad just du önskar. 

 Wernerssons Snickeri har sitt ursprung från 1940-talet då Verner Gustavsson startade Lövstad Snickerifabrik, som är grunden för det som idag är Wernersson Snickeri AB.
 Wernerssons Snickeri har sitt ursprung från 1940-talet då Verner Gustavsson startade Lövstad Snickerifabrik, som är grunden för det som idag är Wernersson Snickeri AB.
 Wernerssons Snickeri tillverkar platsbyggda kök, trappor och fönster i massivt trä.
 Wernerssons Snickeri tillverkar platsbyggda kök, trappor och fönster i massivt trä med modern utrustning men med hantverkskänsla.
 Wernerssons Snickeri tillverkar platsbyggda kök, trappor och fönster i massivt trä med modern utrustning men med hantverkskänsla.